Annons
DI Tema
Applicon

Uppstickare gör den komplexa finansvärlden enkel

Publicerad 9 maj, 2017

Ett av landets mest spännande IT-bolag inom bank- och finanssektorn är också ett av de allra
minsta. På Applicon ligger huvudfokus på enkelhet, vilket återspeglas i allting bolaget gör.
– Vi hanterar ofta väldigt komplexa processer, berättar Tomas Wikström som är VD på Applicon. Just därför måste vi vara enkla att ha att göra med.

Angrip det komplexa
Den utpräglade enkelheten är en viktig del av företagets vision, och lyser igenom i allt ifrån avtalsutformningar till systemutveckling.
– Svåra saker kan alltid göras enkla att förstå, understryker Tomas. Vi tror att det bland annat är därför vi till exempel fått möjligheten att leverera banksystem för in- och utlåning till två av Sveriges tio största banker, något vi är ensamma om i Sverige – så vitt vi vet. Vårt främsta uppdrag är att förenkla vardagen för våra kunder, och den utmaningen tar vi på största allvar.

Unik kombination
Andreas Eliasson, affärsutvecklingsansvarig på Applicon, stortrivs med möjligheterna som han upplever är unika för företaget.
– Vi är nischade och breda på samma gång, berättar han. Vi har det lilla bolagets flexibilitet samtidigt som de stora kunderna ger oss en stabilitet. Tack vare den kombinationen kan vi vara extremt följsamma och lösningsorienterade på ett sätt som få kan konkurrera med. Tomas konstaterar att finansbranschen står inför en väldigt spännande tid.
– Dels ställer lagändringar och regelverk nya krav, men framför allt är det digitaliseringen som bidrar med intressanta utmaningar och möjligheter. Vi ser en ökad digitalisering inom alla våra affärsområden, allt handlar om hur man använder teknologin för att åstadkomma något användbart. Oavsett om det gäller GDPR, PSD2 eller Blockchain – det viktiga är att vi hela tiden hjälper våra kunder att hitta nya affärsmöjligheter.

Applicon rekryterar
Applicon växer och söker fler medarbetare:
• Applikationskonsulter SAP
• SAP Basis
• ABAP-utvecklare
• .NET-utvecklare

FAKTA
Applicon är ett IT-bolag inom bank- och finanssektorn. Bolaget har under sina 22 år samarbetat med åtskilliga banker och finansföretag i Norden. De 50 medarbetarna har bred erfarenhet av bank-, finans- och affärsprocesser, förvaltning, systemutveckling, implementation av standardsystem samt anpassning av internationella banksystem för de svenska och nordiska marknaderna. Kunderna uppskattar Applicons leveranssäkerhet, kvalitet och jordnära inställning. Applicon sitter i Mood-gallerian i Stockholm city.

Läs mer på: www.applicon.se