Annons
DI Tema
Assessio

Professionella metoder hjälper dig att förutsäga organisationens framgång

Publicerad 7 november, 2017

Har vi inte alla önskat oss en kristallkula för att förutspå framtida prestationer vid rekrytering eller när vi sätter ihop team? Att det är många faktorer som skapar framgång vet vi, men att det finns professionella metoder som kan hjälpa oss att förutsäga framgång på våra arbetsplatser kanske inte är lika känt.

– Det går inte att lita på magkänslan i en anställningsprocess. Då är risken stor att enbart kandidater som liknar chefen anställs. Att vara rätt människa för en yrkesroll handlar om betydligt mer än en bra CV och en tilltalande personlighet. Oavsett om det är en styrelseordförande, dataanalytiker eller säljare som ska rekryteras krävs objektiva rekryteringsprocesser med personlighetstester och strukturerade intervjuer för att rätt kapacitet hos individen ska matchas mot fallenhet för problemlösning och förmåga att motivera andra, säger Christian Walén, psykolog och VD för Assessios svenska verksamhet.

Invanda mönster och tryggheten att rekrytera från sina egna nätverk måste brytas för ökad konkurrenskraft. Arbetsmarknaden är global inom många områden och arbetsgivare måste rusta sig för att attrahera medarbetare. Christian Walén menar att detta inte är en HR-fråga, utan en övergripande strategisk fråga.

– Det är fler kvinnor än män som utbildar sig på svenska universitet idag. Trots det är vägen till chefstjänster pinsamt smal för kvinnor. Det beror knappast på att männen har högre kompetens, problemlösningsförmåga, social talang eller högre motivation än kvinnor. Snarare beror det på alldeles för ogenomtänkta processer avseende rekrytering eller befordran. Om personliga egenskaper, vetenskapen och befintliga mätinstrument beaktas på allvar kommer framåtanda och effektivitet öka i många verksamheter. Det är inte för inte som flera av de senaste årens Nobelpris i ekonomi handlat om utmaningar i beslutsfattande.

Fakta
Assessio besvarar de svåraste humankapitalfrågorna en verksamhet möter – Hur vet vi vem som levererar starkast mot målen? Hur undviker vi kostsamma felrekryteringar? Hur designar vi en HR-strategi som hänger ihop och påverkar resultatet på sista raden? Som Nordens största konsultverksamhet inom industriell arbetspsykologi och med ett datadrivet och forskningsnära perspektiv besvarar vi frågorna – och hjälper våra kunder att skapa hållbar förbättring över tid.

Läs mer på: www.assessio.se

Besök oss på facebook: www.facebook.com/pages/Assessio

Följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/assessio