Annons
DI Tema
Avantime

Den mobila arbetsplatsen Inphiz lyfter fram affärsvärden via en app med hjälp av API-teknologi som möjliggör snabb digital transformation

Publicerad 19 september, 2017

Hur håller man ihop en företagskultur och ett engagemang när dagens arbetstagare förutsätter att man ska kunna jobba mobilt och helt platsoberoende?
– Vi har hjälpt många företag med lösningar vars största utmaning varit just detta - nu har vi tagit fram en generell produkt som både tillgodoser milleniumgenerationens krav på mobilitet och åtkomst till verksamhetskritiska system via läsplatta i företagsledningsrummen, säger Martin Sandahl, vd Avantime Group.

Inphiz är ett mobilt gränssnitt och en förlängning av ett företags nuvarande plattform och system. Man slipper alltså göra ett stort responsivt mobilprojekt mot olika system.
– Det ser ut som att man läser en nyhetslista fast nyheten kan komma från massor av kanaler. Vi kan kombinera hundratals system och datakällor i ett snyggt gränssnitt utan att användaren märker det. Allt presenteras prydligt i mobilen, säger Martin Sandahl.
Inphiz ändrar inga behörigheter utan man loggar in och får åtkomst som vanligt utifrån sin användare.

Hur lång tid tar det att komma igång och hur går implementationsprocessen till?
– Vi börjar alltid med att kartlägga var behoven finns. Vad är det som gör att affären växer tack vare mobil åtkomst? Därefter identifierar vi vad det handlar om för aktivitet, till exempel att användare ska kunna godkänna fakturor mobilt, rapportera fel i industrin på plats och kommunicera med varandra via appen. Vi ritar ut dessa behov i gränssnittet och när vi får OK på det rullar vi igång, säger Jonas Stensved, Chief Architecht Inphiz.
Eftersom tekniken redan är klar läggs merparten av tiden på affärsprocessen och att skräddarsy företagets digitala transformation.
– Vi brukar starta i liten skala. Man kan se Inphiz som en bokhylla där casen är böckerna. Vi börjar med några böcker och bygger på efterhand. Räknat från första mötet med kunden kan vi vara gång efter någon månad med demo och testning, säger Jonas Stensved.

Fakta
Avantime Group är en fullservice digitalbyrå som utvecklar strategier, marknadsföring och lösningar på den digitala arenan i syfte att maximera affärsnyttan åt sina kunder. Inphiz är ett ramverk för den digitala arbetsplatsen och används idag av allt från små till stora företag med över 50 000 anställda.

Läs mer på: www.inphiz.com