Annons
DI Tema
Börjes Logistik

Börjes Logistik & Spedition – det stora lilla företaget

Publicerad 19 oktober, 2017

Stort och litet i skön förening. Så beskriver Börjes Logistik & Spedition verksamheten på sin hemsida. Sammanfattar man den, sammanfattar man även det framgångsrika och expansiva familjeföretagets historia.

För att citera grundaren Börje Johanssons son Roland i nämnda presentation: ”Min far startade Börjes 1947 med visionen att alltid ge kunden ett vänligt och professionellt bemötande. Sedan dess har verksamheten präglats av ständiga förbättringar och utvecklats. Men fortfarande drivs det i samma anda och filosofi. Jag minns orden:

– Kunden är inte en person, som du skall imponera på eller övertyga att du vet bättre än. När han kommer till dig, är han din gäst.”

– Det finns absolut en historia värd att bevaras. Allting går ut på en vidareutveckling av det, säger affärsområdesansvarige Markus Kinnander.

Börjes Logistik & Spedition må vara ett företag med tentakler på en mängd olika platser, inte minst i Tyskland. Men basen finns kvar där allting startade. I lilla Nybro, några mil från Kalmar, med cirka 20.000 invånare. Börjes, med sina runt 130 anställda, är därmed en av ortens största arbetsgivare. Företagets utvecklingskurva pekar rakt uppåt. Börjes residerar i ett industriområde i utkanten av Nybro. I ständig expansion.

– Vi började bygga på den här platsen 2002. Sedan har det byggts ut i flera etapper. De största byggnationerna gjordes 2008 och 2015. Förra sommaren förvärvade vi granntomten här, på cirka 17.000 kvadratmeter. Vi kommer att bygga till igen. Markus Kinnander ser en ljus expansion i branschen. Han beskriver tredjepartslogistiken som en av grundbultarna i företagets verksamhet.

– Vi sköter logistiken mellan köpare och säljare och har fått förmånen att arbeta med många välkända ehandels- och handelsföretag. Till exempel hanterar vi lagret, returer, kundtjänst och frakten, säger han, med den pondus man har som representant för ett affärsområde som tiodubblat sin omsättning på tre år.

FAKTA
– Internationella frakt- och returlösningar.
– Produktfoto och förädling.
– Integrationer mot webshoppar och affärssystem.

Läs mer på: www.borjes.com/3PL

Besök oss på facebook: www.facebook.com/borjeslogistik

Kontakta oss nu: 0481-75 45 41