Annons
DI Tema
DHL Freight

Premiumtjänst möjliggör bättre planering av företagsleveranser

Publicerad 19 oktober, 2017

DHL Freight lanserar en premiumtjänst för prioriterat gods. Med fokus på korta ledtider erbjuder logistikbolaget nu en tjänst för företag som vill skicka tidskänsligt gods inom Europa. Genom DHL Freight Eurapid hanteras godset i en ”priority lane” i alla led, från bokning och upphämtning till leverans.

Sändningen transporteras genom hela DHL:s europeiska nätverk i 22 länder och ger kunden en snabb och säker leverans med möjlighet att hämta godset dagen efter bokning. Syftet med tjänsten är att möta marknadens behov av att kunden ska kunna planera sina leveranser.

– Vi har tagit fram det bästa alternativet för dig som har tidskänsligt gods och vill ha full koll från upphämtning till leverans. MedDHL Freight Eurapid kan du vara säker på att ditt gods ska bli prioriterat i alla led, säger Mattias Nyström, Försäljningsdirektör på DHL Freight.

En logistikpartner för import och export Allt gods som levereras via premiumtjänsten får en särskild märkning i DHL:s datasystem. Därmed kan DHL Freights kundservice, genom en dedikerad grupp, följa godset längs hela kedjan och proaktivt bevaka sändningen. Kunden får möjlighet till en personlig direktkontakt med kundservice och på så vis, full uppmärksamhet under hela leveransen. Godset transporteras i DHL:s ordinarie nätverk men har prioritet.

– Genom vår ”lead time calculator” får våra kunder en bekräftad ledtid vilket gör att de enkelt kan planera sina leveranser. Vi vill att våra kunder ska se oss som en logistikpartner som kan täcka alla behov och nu ger vi möjligheten att skapa större valmöjligheter när det kommer till planering av import och export, säger Mattias Nyström.

FAKTA
Fakta: DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL Freight Eurapid finns tillgänglig på 105 terminaler i 22 europeiska länder.

För mer information om Eurapid se: www.dhlfreight.se/eurapid

Besök oss på facebook: www.facebook.com/DHLFreight

Följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/dhl-freight