Annons
DI Tema
Emerson

”Jag vill påstå att vi har det bästa av två världar”

Publicerad 12 oktober, 2017

Att Emerson är en global innovativ leverantör märks när man kommer in i lokalerna i Mölnlycke utanför Göteborg. I lobbyn finns ett antal av företagets radarprodukter på display. De tre kvinnor vi tar pulsen på här arbetar på olika sätt med dessa produkter. Alla tre är eniga om att det finns stora fördelar med att jobba inom en global koncern.

– När man får jobba i så internationella team som vi gör finns fantastiska möjligheter att utvecklas inom sitt jobb. Man möter olika kulturer, olika sätt att jobba och man får resa. Ibland kanske till och med få bo utomlands en period. Våra kunder finns över i princip hela världen, berättar Catrine Haldorson som leder avdelningen som marknadsför alla produkter riktade mot process- och tankfarmsmarknaden.

Ligger i teknikens framkant
Eva Gunnarsson, Supply Chain Lead för Europa och Mellanöstern, ser den tekniska satsningen som en av företagets starkaste sidor.

– Vi uppfann tekniken med radarnivåmätning och satsningen på att ligga i teknikens framkant är konstant. Det blir en särskild anda och driv i ett företag där man vill leda teknologin istället för att följa efter. Och eftersom vi har hela kedjan från utveckling till produktion och marknadsföring hos oss här i Sverige finns det många spännande karriärvägar både lokalt och globalt. Jag har själv hunnit pröva på bland annat sälj, projektledning och supply chain under mina år på företaget.

”Det bästa av två världar”
– Kombinationen av det globala och det lokala tror jag är en av nycklarna till att våra medarbetare gärna stannar hos oss, fyller Catrine Haldorson i.

– Jag vill påstå att vi har det bästa av två världar.

Åsa Westlund, IT-chef, spinner vidare på Catrines och Evas tankar om den lokala känslan i det globala och hur arbetsglädjen för henne ligger i balansen där emellan.

– Jag tycker det är spännande att kunna hitta effektiva processer som kan spänna över många delar av företaget och även länka till andra delar av Emerson. Vi har också möjlighet att hjälpa våra interna kunder lokalt med att utveckla nya applikationer och förbättra befintliga, lära oss verksamheten och bygga relationer vilket är väldigt tillfredsställande och gör det roligt att gå till jobbet. Eftersom vi är en del av Emersons europeiska IT-organisation kan vi lära oss av andra och dela med oss av vår kunskap. Sverige ligger ju ganska långt fram när det gäller IT-mognad, avslutar Åsa Westlund.

Fakta
Rosemount Tank Radar AB i Göteborg, är världsledande inom radarbaserad nivåmätning för tank-fartyg, raffinaderier, tankterminaler och processindustrin.

Företaget har 360 anställda, omsätter ca 1,1 miljarder SEK där 98 procent går på export.

Vi satsar för framtiden och flyttade nyligen vår verksamhet till helt nybyggda och moderna lokaler i Mölnlycke företagspark.

Rosemount Tank Radar är en del av Emerson, en högteknologisk världsomspännande koncern med över 80 000 anställda på fler än 180 platser i världen.

Emerson omsätter mer än 14.5 miljarder USD och finns med på listan över TOP100 Global Innovators.

Läs mer på: www.emerson.com