Annons
DI Tema
H&D Wireless

Svensk inomhuspositionering 

Publicerad 19 september, 2017

Från datapunkter i realtid till information för industri och besöksnäring
Med en precision som kan mätas i decimeter är H&D Wireless spår- och positioneringsteknik oöverträffad för verksamheter som behöver realtidsdata kopplat till sina affärssystem.

Inomhuspositionering är ett växande område med många lönsamma användningsområden, och ses av många som en central del av övergången till den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0. Med GEPS for Industry erbjuder H&D Wireless en världsledande RTLS- lösning inom industriell IoT för positioneringstjänster – förkonfigurerad för SAP-användare.

Analyserar och implementerar i realtid
Pär Bergsten är VD och grundare av H&D Wireless, och snabb att understryka den breda paletten av tjänster de erbjuder.
– Positioneringen i sig är grunden, förklarar han. Det möjliggör upp till 50% ökning av utnyttjandegrad om man hela tiden vet var all ens utrustning är, och leder till både lägre kostnader och snabbare produktion. Men utöver det har vi en artificiell analys för alla data som kommer in. Var finns flaskhalsarna i logistiken? Var sker det flest olyckor, och under vilka omständigheter sker de? Denna information går automatiskt in i affärssystemet, vilket är en enorm fördel framför att som förr sköta inventering och inmatning manuellt.

Ett skarpt exempel
Exploria strax utanför Stockholm, är med sina 20 000 kvm Sveriges största lekland, fyllt med nöjen för barn i alla åldrar. Här kommer alla barn och ungdomar att förses med ett smart armband utrustad med GEPS, som låter föräldrarna följa sitt barns position under besöket via en app i mobilen.
– Affärsnyttan ligger mycket i all data som besökarna genererar. Hur ofta och hur länge barnen är i respektive attraktion, vilka attraktioner som är mer eller mindre lockande och hur rörelseflödet ser ut i leklandet som helhet. Det är precis den typen av realtidsdata som snabbt skalas upp till att bli oumbärlig i stora industriella processer, avslutar Pär Bergsten.

FAKTA
H&D Wireless grundades 2009 och är ett av Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med över 1 100 000 trådlösa produkter levererade hittills för IoT, M2M-lösningar över hela världen. H&D Wireless planeras att listas på Nasdaq First North inom kort.

Läs mer på: www.hd-wireless.se