Annons
DI Tema
Jämtkraft

Trenderna som förändrar affärerna

Publicerad 22 november, 2017

Digitaliseringen av samhället öppnar för nya innovationer, nya produkter och tjänster, nya företag och framför allt – nya behov hos konsumenterna.
– Att tänka ”så här har vi alltid gjort och det har fungerat bra” är det farligaste förhållningssättet ett företag kan ha i dag. För att överleva måste man våga hänga med i utvecklingen, säger trend- och omvärldsanalytikern Anna Frankzén Starrin.

Tendenser i tiden
Anna lyfter fram tre trender som förändrar affärerna:
Internet of Things. ”Hör ihop med automatiseringen och innebär att allt fler saker förses med sensorer samt kopplas upp mot internet för att kunna kommunicera informationen.” Värderingarna styr. ”Vi konsumenter vill använda och alliera oss med varumärken som har samma värderingar som vi. Framför allt gillar vi de som bidrar till en hållbar utveckling, såväl miljömässigt som socialt och ekonomiskt.”
Neokollektivismen. ”En ny trend där drivkrafterna är att minska ekonomiska utgifter, minska miljöpåverkan, vinna tid samt att skapa trygghet genom att tillhöra en större grupp. En effekt av trenden är delningsekonomins framfart.”

Jämtkrafts strategiska respons
Jämtkraft arbetar strategiskt för att tillvarata möjligheterna som samhällsutvecklingen och -trenderna medför. De tittar bland annat på framtidens lagring av solenergi, nästa steg i elektrifieringen av fordonstrafiken och hur de genom innovativa lösningar kan skapa attraktiva produkter och tjänster.

– Som ett energibolag tycker vi att vi har ett stort ansvar att bidra till den hållbara utvecklingen. Vi vill vara en möjliggörare, vi har 127 års erfarenhet från energibranschen, men vi inser att det paradigmskifte vi nu står inför kräver nya samarbeten och ny kompetens, säger Lars Skoglund, partneransvarig på Jämtkraft.

Är det här en kontaktannons?
– Ja, nästan. Vi behöver fler samarbeten och partners som delar vår vision om en hållbar framtid, säger Lars.

– Det är fantastiskt att ett företag som Jämtkraft, som befinner sig i en traditionell bransch, vågar ge sig ut på den här resan med oerhört öppna ögon och framtidsanda, kommenterar Anna.

VILL NI VARA MED PÅ RESAN?
Jämtkraftkoncernen säljer el till privat- och företagskunder i Norden. Vi utvecklas tillsammans med våra partners.

Läs mer på: www.jamtkraft.se/partner

Besök oss på facebook: www.facebook.com/jamtkraft

Följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/jamtkraft-ab