Annons
DI Tema
Logpoint South Sweden

Smartaste placeringen för ett logistikcenter

Publicerad 19 oktober, 2017

Logpoint South Sweden ligger längs både E4, riksväg 40 och järnvägen - och mellan Sveriges tre största städer - alltså ett av Nordens bästa logistiklägen.
– Vi når hela landet inom 24 timmar, säger Caisa Björndal, affärsutvecklare för Logpoint South Sweden.

– Förutom lager och logistik ökar e-handeln hela tiden. Människor har ett annat köpmönster än tidigare som innebär ett nytt godsflöde. Jag får förfrågningar hela tiden från företag som vill etablera sig eller expandera här, vilket är fantastiskt roligt!

På grund av den ökade efterfrågan på mark har man nu satt igång arbetet med två detaljplaner. Det blir två nya områden på sammanlagt 100 hektar som ska utvecklas. Så förutom IKEA, Aditro, Elgiganten och flera andra välkända logistikföretag, så utökas snart området med nya företag. Gemensamt för de flesta är att närheten till transportnavet viktigt.

– Vi jobbar tätt tillsammans med både kommunen och företagsnätverket Logpoint Business Network. Med närheten till Torsvik Centrum har vi dessutom tillgång till service som riktigt bra restauranger, företagshälsovård och gym. Jag vill också utveckla hållbarhetstanken framöver och undersöker nu möjligheten till solcellsdriven energi, berättar Caisa Björndal.

Per Sahlin är Key account Manager på Aditro Logistics och en av flera nöjda företagare på Logpoint South Sweden:

– Vi har varit här sedan 80-talet. Det var naturligt dels med tanke på att Ikea finns här och dels med tanke på transporttyngdpunkten; här är det lika långt till alla de nordiska huvudstäderna. Vi har järnvägsnät som vi utnyttjar och läget längs med E4:an kan inte bli bättre. När vi försöker få fler kunder till vår verksamhet är det alltid intressant för dem att vi ligger här, säger Per Sahlin.

FAKTA
Logpoint South Sweden har ett av Nordens bästa logistiklägen. Ytan är 480 hektar och är under expansion. Cirka 120 företag med 4500 arbetande personer är verksamma här. Inom 40 mil når området 80 procent av Sveriges befolkning. Utvecklingen av Logpoint South Sweden sköts av Södra Munksjön Utveckling AB, ett kommunalt stadsutvecklingsbolag i Jönköping.

Läs mer på: www.logpoint.se

Besök oss på facebook: www.facebook.se/LogPoint-Business-Network