Annons
DI Tema
Logtrade

När ingen längre arbetar med transport-administration

Publicerad 19 september, 2017

Du slår upp ögonen i panik. Klockan är två, natten till din dotters födelsedag. Du tar ett djupt andetag, vänder dig mot mobilen och säger tyst: ”Beställ Narniaböckerna, inslagna. Leverera klockan 08:00.” 

Frågan är inte vad som är logistiskt möjligt idag, utan när det blir standard att få hem gods utan en mobilskärm eller ta emot leveranser från en drönare. Vilka möjligheter ser du?
Allergimedicinen som landar intill blomsterängen? Golvbrunnen som når din kund på hantverksfirman där och när hantverkaren behöver den? Och eftersom hungersnöd inte är en matfråga utan en logistisk fråga ser du kanske möjligheterna att bekämpa den globala svälten?

Men vad möjliggör den här utvecklingen? Med två ord – ”automatiserad transportadministration”. Vi vet. Begreppet låter lika monotont som ett löpande band. Vi kan dessutom vara så tekniskt insnöade att vi glömmer bort att komma till poängen när vi pratar om vårt molnbaserade realtidssystem: Vi tycker inte att någon ska behöva befatta sig med transportadministration. Ingen. Alls. För nyckeln till den exceptionellt goda servicen är ett system som istället för att stjäla av din tid jobbar åt dig. En automatiserad transportadministration med superkrafter.

LogTrades kunder och samarbetspartners är bland annat e-handlare, leverantörer och transportörer. Var och en vet att deras varumärke inte är starkare än dess svagaste länk. Därför är de måna om att erbjuda sina kunder leveranser som visar att de bryr sig – hela vägen. Våra kunder vill också kunna växa, och vet att utmaningar som var du ska ställa alla grejer kräver ett system som digitaliserar logistiken.

För tillfället hanterar vårt system fler än tre miljoner transaktioner per dygn, i realtid. Det betyder att tusentals kunder och transportörer integrerat vårt system i sina affärs-eller lagersystem. En del har varit med oss sedan starten för 20 år sedan. Men det som gör oss flera meter höga av stolthet är att våra kunder inte bara ser oss som en osynlig programvara – utan en omtänksam samarbetspartner som kan ta med dem in i framtiden.

Vår molnbaserade teknologi är en pussel-bit som möjliggör en framtid där leverans-och transportprocesserna tar världen till en ny dimension. Hur resan dit ser ut vet ingen. Men vi arbetar outtröttligt vidare. Varje dag utvecklar vi tekniken som löser dagens problem med en vision om morgondagen. Och vi gör det tillsammans med våra skickliga partners.

Halvfyllda lastbilar kommer höra till historien. Lagerplatser kan optimeras. God leveransservice kommer gå hand i hand med en ekonomiskt och miljömässigt effektivare framtid. För det är vad som händer när transportadministrationen blir maximalt automatiserad. Ingen jobbar med det – men alla njuter av dess frukter.

Läs mer på: www.logtrade.se