Annons
DI Tema
LOS Energy

Köper förnybar energi direkt från producenten

Publicerad 22 november, 2017

Nu kan svenska bolag köpa energi direkt från producenter av förnybar energi, utan att behöva investera i vare sig vindkraftverk eller solcellspaneler.

ICA Maxi och Martin & Servera tillhör de företag som redan köper el direkt från vindkraftsproducenter. Den direkta handeln mellan företaget och producenten av förnybar energi möjliggörs via ett Corporate Power Purchase Agreement som LOS Energy tillhandahåller.

Ekonomiskt och enkelt
Genom avtalet får ICA Maxis butik i Motala energi direkt från vindkraftsproducenten Krokek Vind. Krister Petterson, butikschef för ICA Maxi Stormarknad i Motala, berättar att de vill bidra till ett mer hållbart samhälle och att avtalet med LOS Energy skapar ekonomiska förutsättningar för detta.

– För oss är det en självklarhet att vara med och driva utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Att köpa el direkt från ett vindkraftverk anser vi vara ett steg i rätt riktning. Med LOS Energys upplägg slipper vi dessutom de höga investeringskostnader som det hade inneburit att sätta upp egna vindkraftverk. Avtalet är därför bra både för miljön och vår ekonomi, säger Krister Pettersson, butikschef för ICA Maxi Stormarknad i Motala.

LOS Energy är idag en av få kraftleverantörer som kan förmedla direkta avtal mellan producenter av förnybar el, först och främst vindkraftsproducenter, och företag.

Ursprung är viktigt
Martin & Servera får förnybar energi direkt från Tolvmanstegen vindpark. Restauranggrossisten framhåller ursprung som ett av de viktigaste skälen till varför de vill köpa vindkraft direkt av vindkraftsproducenten.

– Precis som våra restaurangkunder önskar ursprungsmärkning på till exempel det kött de serverar, vill Martin & Servera ha koll på varifrån den vindkraft vi använder kommer.

Tack vare ett gott samarbete med LOS Energy och Tolvmanstegen har det blivit både möjligt och enkelt. I rollen som marknadsledare är Martin & Servera vana att driva utvecklingen och gå i täten, inte minst när det gäller hållbarhetsfrågor. Vi är stolta över att kunna göra det även när det gäller vindkraften, säger Per-Erik Kanström, fastighetschef på Martin & Servera. Slipper stora investeringar

– Det är bra att dessa företag visar miljö engagemang och vill att företagets energiförsörjning ska komma från förnybara källor. Detta är ett mycket bra alternativ för dem som tar klimatutmaningarna på allvar och vill vidta energiåtgärder men inte göra stora investeringar i egen regi. Det är även ekonomiskt på så sätt att det säkrar företaget mot förhöjda elpriser, säger Harald Steinsholt, chef för strategi och affärsutveckling på LOS Energy.

Förnybar el har marknadsföringsvärde
Att köpa förnybar el bidrar inte bara till ett bättre klimat och ett mer hållbart samhälle. Det är även många företag som ser marknadsvärdet i att vara miljö- och klimatmedvetna och gärna vill använda detta i sin egen marknadsföring:

– Detta är en bra metod och ett enkelt grepp. Vi på LOS Energy sköter allt det administrativa. Därför blir detta lika enkelt för våra kunder som innan, men skillnaden är att de utöver att visa miljöengagemang även får möjlighet att dra nytta av det marknadsföringsvärde som vindkraften innebär, avslutar Harald Steinsholt

Fakta
LOS Energys kärnverksamhet är att reducera energikostnader genom att sälja, hantera och identifiera energilösningar skräddarsydda för kundens behov.

Företaget är en av de ledande energileverantörerna i Norden med en kundportfölj på över 22 TWh (årsförbrukning för ca 1,3 miljoner hushåll).

Företaget är Miljøfyrtårnsertifisert i Norge och ISO 14001 certifierad i Sverige. Vi är även medlem av Klimapartnere och erbjuder alla uppdragsgivare en garanti om 100 % förnybar energi.

Läs mer på: www.losenergy.com/sv

Besök oss på facebook: www.facebook.com/LosEnergy

Följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/los-energy