Annons
DI Tema
Lumagate

Lumagate gör den digitala resan enklare

Publicerad 6 november, 2017

En vanlig flytt mellan två bostäder innebär två val: antingen packar man ner allting i kartonger och flyttar dem själv, eller så anlitar man en professionell flyttfirma. Samma val tvingas man göra när det handlar om att flytta och anpassa digital information. Det är inte lika tungt att flytta som kartonger men är förknippat med en hel del arbete och ställningstaganden.

Lumagate är en ledande aktör på marknaden när det gäller att framtidssäkra digitala plattformar och på att hjälpa företag under sin molnresa. Mikael Lundgren är General Manager.

– Vår styrka ligger i vår förmåga att kunna analysera och skapa unika lösningar, säger han. De företag och organisationer vi arbetar med har alla olika förutsättningar och visioner, vårt jobb är att hitta effektiva strategier för att påbörja och genomföra det vi kallar för molnresan.

Ett stort bekymmer för många företag och organisationer är att på ett effektivt vis kunna ta det oundvikliga steget från en analog värld till en digital. I många fall är det stora mängder data som behöver transformeras och säkras.

– Olika hybridlösningar är inte ovanligt i ett inledande skede, säger Mikael Lundgren. På så vis tar man tillvara och förlänger livslängden hos företagens redan befintliga investeringar och integrerar dem med det senaste inom molntjänster.

Lumagate har stor erfarenhet av digital transformation inom offentlig sektor och har redskapen som behövs för att göra skiftet smidigt och effektivt. Ett arbetsflöde med tydligt definierade hållpunkter skapar en struktur som gör den digitala resan greppbar och tydlig.

– Vi märker verkligen hur organisationen och alla medarbetare blir mer effektiva med hjälp av de tjänster och lösningar vi erbjuder, säger Lumagates Senior Account Manager Per Östlund. Vårt koncept Cloud Journey har visat sig vara väldigt lyckat vilket vi är väldigt stolta över. Konceptet bygger på ett väl beprövat ramverk där vi i nära samarbete med kunden skapar en effektiv digital plattform för att dra full nytta av smarta molntjänster. Det förvandlar en annars utmanande digital transformation till en språngbräda för hela företaget.

Läs mer: www.lumagate.com

Fakta
Lumagate – En del av Innofactor

Lumagate grundades i Stockholm 2006. Sedan dess har vi vuxit från ett företag med 2 anställda till cirka 80 personer! Vi har etablerat Lumagate i både Norge(2017) och Danmark(2014) och vi är stolta över att ha några av de skarpaste hjärnorna i branschen som arbetar med oss.

I oktober 2016 förvärvades Lumagate av det finländska  IT-Bolaget Innofactor. Det här var en utmärkt möjlighet och mycket passande för oss eftersom vi delar mycket av samma värderingar och strategiska mål.

I Sverige är redan Innofactor ett etablerat företag. I maj 2018 kommer Lumagate därför att fullt ut byta namn till Innofactor. Förutom att erbjuda tjänster på IT-Infrastruktur som Microsoft Azure, Office 365, System Center och Identity, är vi nu en ”fullstack”-leverantör av Microsofts lösningar inom Dynamics 365; Dynamics 365 för sälj och Sales Navigator, ERP, Marknadsföring, fältservice, Projekthantering och Talent samt Business Intelligence-lösningar och medlemstjänster. Mer om vad detta innebär: http://digitalisering.innofactor.com

Tillsammans blir vi nu den ledande nordiska leverantören av molnlösningar och digital transformation.