Annons
DI Tema
Mercell

Offentliga upphandlingar effektiviseras genom nytt sa

Publicerad 7 november, 2017

Kraven vid offentliga upphandlingar är ofta komplexa för företag och Mercell Svenska AB, ledande nordisk aktör inom förmedling av offentliga upphandlingar, ser ett behov av en affärspartner som tar helhetsgrepp över processen. Genom att ingå ett samarbete
med kunskapsbyrån DoubleCheck erbjuder Mercell förutom sin upphandlingsbevakning därför nu även utbildningar, anbudsrådgivning och affärsjuridiskt stöd till sina kunder.

Mercells bevakningstjänst för offentliga upphandlingar är marknadsledande i Norden och riktar sig till företag inom alla branscher. Genom att erbjuda kundanpassad övervakning av alla privata och offentliga upphandlingar som annonseras på den nordiska marknaden förenklar företaget upphandlingsprocessen för tusentals företag varje år.

-Vi är branschoberoende och bevakar upphandlingar på hela den offentliga marknaden i Norden och Baltikum. Tack vare vår ägarstruktur har vi lång erfarenhet av att arbeta med små och medelstora företag i upphandlingsprocesser och vår kunskap om våra kunders behov är en bidragande anledning till våra framgångar. Nu ingår vi ett strategiskt samarbete med DoubleCheck och stärker vår position på marknaden ytterligare. Vi ser ett behov på marknaden av en heltäckande partner i offentliga upphandlingar och genom att kombinera våra bevakningstjänster med DoubleChecks kompetens inom besluts- och affärsstöd kan vi erbjuda kunder konkurrenskraftiga lösningar för leverantörerna genom hela upphandlingsprocessen, säger Mercells VD Lars Rosencrantz.

Doublecheck är ett kunskapsföretag som erbjuder utbildningar, marknadsanalyser, affärsstöd och beslutsstöd inom offentliga upphandlingar. Företagets VD och grundare, Fredrik Tamm, beskriver Doublecheck.

– Vårt primära mål är att bidra till en bättre fungerande offentlig marknad genom att hjälpa leverantörer att göra bra och tydliga affärer. Samtidigt bistår vi köparna på marknaden med ökad kunskap, insikt och fakta. Inom ramen för samarbetet med Mercell kan vi ge marknaden tillgång till våra beslutsstöd och övriga tjänster. Tillsammans bidrar vi till bättre strategiska och affärsmässiga beslut i offentliga upphandlingar – med en värdefull dialog både före, under och efter en affär, säger Fredrik Tamm.

Fakta
Mercell Svenska AB är ledande leverantör av upphandlingssystem och upphandlingsbevakning i Norden och Baltikum. Koncernen har dotterbolag i sju länder och 150 medarbetare.

Läs mer på: www.mercell.com

Följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/mercell-svenska-ab