Annons
DI Tema
Merck

Världens äldsta läkemedelsföretag i teknisk framkant

Publicerad 7 november, 2017

Det globala vetenskaps- och teknikföretaget Merck firar 350-års-jubileum nästa år, vilket ger en oöverträffad erfarenhet av utveckling, tillverkning och kommersialisering av läkemedel. Idag arbetar företaget för att ytterligare utveckla mediciner och life science, men även med avancerad materialteknik till läsplattor, smartphones och OLED.

Globalt digitalt innovationslabb i Stockholm
– Sverige har ett unikt ekosystem när det gäller digitalisering, förklarar Mats Berggren som leder M-Digital, Mercks digitala initiativ mitt i Stockholm. Få ställen i världen är så snabba på att anamma ny teknik och bygga digitala affärsmodeller på ett framgångsrikt sätt.

Syftet med det globala innovationslabbet är att vara en kanal in för externa partners, och erbjuda en metodik att hitta och utveckla nya lösningar, produkter och tjänster – inte minst inom medicinska områden som MS, fertilitet och onkologi.

– Vårt labb fungerar som ett fönster mot framtiden för större marknader som USA och Asien, menar Mats. En språngbräda ut i världen när det gäller nya lösningar inom hälsa.

Medicinska genombrott
– I Sverige förbereder vi för närvarande lanseringen av ett nytt immunoonkologi läkemedel för behandling av en ovanlig form av hudcancer, Merkel cells syndrom, säger Bettina Bauer, VD Merck Sverige. Snart introducerar vi även en behandling som kan öka livskvaliteten för patienter med MS.

Att Sverige är internationellt välkänt för sin vetenskapliga forskning ökar även attraktiviteten för investerare och samarbetspartners.

– Vi strävar efter att svenska utredare skall vara starkt involverade i våra globala studieprogram och vi söker aktivt samarbete på områden som är av särskilt intresse i Sverige, avslutar Bettina Bauer.

Fakta
Merck är ett ledande vetenskaps- och teknikföretag inom hälsovård, life science och avancerad materialteknik. Företaget har ca 50.000 anställda i världen. I samarbete med WHO arbetar Merck med att eliminera sjukdomen schistosomiasis, även känd som bilharzia.  Merck donerar, , 250 miljoner tabletter per år tills sjukdomen är eliminerad.

Läs mer: www.merck.se