Annons
DI Tema
Nivika & BlueWall

Storsatsning på Stigamo

Publicerad 19 oktober, 2017

Stigamo ligger söder om Jönköping och är ett av Sveriges hetaste etableringsområden. Här gör Nivika Fastigheter och Blue Wall Construction gemensam sak i att bereda plats åt fler företag som värdesätter närheten till E4:an och alla de logistiklösningar som redan finns på plats.

Bygger för att förvalta
Totalt handlar det om drygt 220 000 m2 mark som nu bebyggs för att skapa etableringsmöjligheter åt företag från hela Sverige.

– Vi tar ett helhetsgrepp över processen, berättar Niclas Bergman som är VD för Nivika Fastigheter.

Tillsammans med Blue Wall har vi gått från färdig råtomt, projekterat, bygger inom kort och förvaltar sedan långsiktigt. Intresset är stort, inte minst bland företag inom industri och lager. Men det finns fortfarande oreserverade ytor att ta i anspråk.

– Vad som växer fram nu på det här unika området är ett väldigt starkt företagskluster. De logistiska konkurrensfördelarna är en ansenlig styrka, säger Niclas Bergman.

Stark tillit i grunden
Det är byggbolaget Blue Wall Construction som står för uppförandet i Stigamo. VD Mattias Carlsson menar att de tillsammans med Nivika får en gemensam styrka som många större organisationer skulle ha svårt att mäta sig mot.

– När man har ett par lokalt starka ägare som kan bestämma sig för att göra något sådant här tillsammans så finns det en väldig beslutskraft, säger Mattias.

Den typen av helhjärtat förtroende kan vara enklare för små organisationer. Blue Wall definierar sig själva som en leverantör av byggtjänster, och understryker att det är en inställning som skiljer dem från andra byggbolag.

– Många ser det som en produkt, men det är det inte. Vi levererar en tjänst, och därför är vår personal det absolut viktigaste vi har. Vi har egen personal till det allra mesta, och har stort fokus på hur vi agerar, avslutar Mattias Carlsson.

FAKTA NIVIKA
Nivika Fastigheter äger ett 40-tal fastigheter i Småland och Västra Götaland. Fastighetsbeståndet består främst av kommersiella lokaler vars värde uppgår till cirka 2 miljarder kronor.

FAKTA BLUEWALL
Blue Wall Construction erbjuder tjänster inom entreprenad, byggservice och projektering. De tillhandahåller en komplett lösning från konceptfas till färdigt projekt.

Läs mer på: www.nivika.se & www.bluewall.se

Magnus Olsson Nivika Fastigheter:
0770-22 01 61
magnus@nivika.se

Mattias Carlsson Blue Wall Construction:
0704-22 42 16
mattias.carlsson@bluewall.se