Annons
DI Tema
Skanska

Skanska höjer volymen

Publicerad 19 oktober, 2017

Riktigt kundnytta mäts i kubik – inte kvadrat.
Med korta avtal och anpassningsbara ytor svarar Skanska upp mot de nya behoven på logistikmarknaden. Det första Kubiklagret är drifttaget i Göteborg, det andra är under uppförande i Malmö, och ett tredje är planerat till Sörred, Göteborg.

Med korta avtal och anpassningsbara ytor svarar Skanska upp mot de nya behoven på logistikmarknaden. Ytorna i Kubiklagren hyrs ut snabbare än de hinner byggas. På Logistik och Transportmässan 2015 blev Orrekulla Kubiklager Årets Intralogistiklösning.

Inbyggd flexibilitet
– Det unika är att man bara hyr den yta man använder, berättar Henrik Ahnström som är ansvarig för Skanskas logistikutveckling i Sverige. Vi hyr ut lokaler med full kapacitet från golv till tak, med avtalstider från 3 år, och som är inflyttningsbara inom bara några månader. Flexibiliteten är inbyggd i själva huset – det är enkelt att till exempel flytta väggar, installera extra portar eller bygga till kontorsutrymmen.

Möjligheten att såväl markant förändra som finjustera sina lokaler är även en viktig del av Skanskas hållbarhetsarbete.

– Det är sådana här agila lösningar en snabbfotad marknad behöver, understryker Henrik.

Högt i tak i Norra Hamnen, Malmö
Med sina 19 500 kvadratmeter i direkt anslutning till hamnverksamhet och kombiterminal bjuder Norra Hamnen Kubiklager på många möjligheter. Första etappen av Kubiklagret är redan fullt uthyrt och drifttaget, och andra etappen är i full gång. Det är här som bland annat Stena Line Onboard Services AB flyttar in 2018.

– Vi lyckades bra med att etablera konceptet Kubiklager i Orrekulla och har nu tagit det vidare till Malmö, understryker Johan Hedve som är ansvarig för marknaden i Malmö och Helsingborg. Norra Hamnen Kubiklager har allt man kan begära av ett modernt logistikcenter. Vi bygger med riktigt högt i tak, och med hög bärighet i golvet. Allt som händer i staden och hamnen just nu är väldigt spännande och det är ett mycket roligt projekt att få vara med om, avslutar Johan Hedve.

FAKTA
Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag. I Sverige har företaget cirka 9 600 medarbetare, och intäkterna för byggverksamheten uppgick 2016 till drygt 32 miljarder kronor.

Läs mer om det moderna konceptet för flexibla logistiklokaler på kubiklager.se