Annons
DI Tema
SPM

HD-teknologi banar väg för underhållet i framtidens smarta processindustri

Publicerad 12 oktober, 2017

Tillståndsbaserat underhåll är avgörande för produktivitetsförbättringar inom industrin eftersom driftstopp och haverier riskerar både personsäkerhet, miljö och lönsamhet.
– I och med Industri 4.0 blir detta ännu viktigare. SPM Instruments patenterade HD-teknologi ger exceptionellt tydliga mätdata och längre förvarningstid, så att man kan planera underhållsåtgärder och åtgärda fel tidigt, säger Stefan Lindberg, CEO på SPM International.

SPM Instrument är pionjärer i sin bransch och har varit verksamma inom konditionsanalys sedan början av 70-talet. Företaget har gedigen erfarenhet av tillståndskontroll genom vibrations- och stötpulsmätning på maskiner, oberoende av leverantör.

– Det nya är förfinade system och ny mätteknologi. Att samla in stora mängder konditionsdata kan många göra. Men det viktiga är att få fram rätt och smart information. Med vår HD-teknologi levererar vi relevanta och smarta data av mycket högre kvalitet än våra konkurrenter. Alltså blir dataanalysen i sin tur mer effektiv och pricksäker, säger Stefan Lindberg.

Högkvalitativa data är nyckeln till framgång inom Big Data och en förutsättning för Industri 4.0. Men hur går processen till? Tim Sundström, Chef Strategisk Försäljning, berättar:

– Genom att installera sensorer och mätsystem på produktionskritisk utrustning och använda moderna mätmetoder i form av HD-teknologi kan vi leverera högkvalitativa mätdata till våra kunders Industri 4.0-system. HD-teknologin gör att vi kan detektera extremt små och mycket tidiga skador på lager och växellådor. Genom att ta in data från många olika typer av sensorer där vi levererar kvalitetsdata från lager och växellådor kan en Industri 4.0-fabrik optimera sin produktionsprocess på ett effektivt sätt. Det som gör vår HD-teknologi unik är just förmågan att ”titta in i” komplexa maskiner och ta ut relevanta data som är viktiga i en modern Industri 4.0 produktionsanläggning.

På SPM har man sett en ökad efterfrågan på Industri 4.0-kompatibla lösningar.
– Att automatisera och införa onlinemätningar för bättre driftsäkerhet och helhetskontroll i fabriken är en tydlig trend, säger försäljningschef Tomas Årman. Integrering av mätsystem in i fabrikens överordnade styrsystem är också viktigt. Alla vill ha så god planering och framförhållning som möjligt och är nyfikna på hur den nya tekniken kan förändra deras verksamhet, men har kanske inte påbörjat själva resan ännu. SPM är en oberoende partner som bidrar med högkvalitativa data, förstklassiga mätsystem, service och analystjänster i industrispecifika lösningar. Vi kan vara till hjälp i hela kedjan för att kunden ska kunna fatta rätt underhållsbeslut och optimera sin verksamhet.

Kontakta oss gärna!

E-mail: tomas.arman@spminstrument.se 

Web: www.spminstrument.se