Annons
DI Tema
Stjernberg Automation AB

Smart laserteknik gör Stjernberg världsledande

Publicerad 12 oktober, 2017

Laserteknik möjliggör Industri 4.0
Med digitaliserade, smarta fabriker som skräddarsyr produkter efter användarens behov kommer världens tillverkningsindustrier att genomgå en revolution.

Stjernberg Automation ledande i branschen
Stjernberg Automation levererar smarta produktionslösningar till stora
tillverkningsindustrier över hela världen.

Storsatsar och expanderar
Med hjälp av kapitalstarka investerare satsar Stjernberg på att bli marknadsledande för smart automation inom industrier i Kina och Europa.

En omvälvande förändring av all världens produktionsindustri har redan inletts. Det som kallas Industri 4.0, en digitalisering av tillverkningsprocesser med skräddarsydda och individanpassade produkter som ett av resultaten, har potentialen att revolutionera hela branschen. Stjernberg Automation, med huvudkontor i Kungsbacka, har stora utvecklingsprojekt på gång i Kina och Europa.

– Vår nisch är att applicera smart och avancerad laserteknik i produktionsindustrin, säger Stjernberg Automations CEO Magnus Stjernberg. Det kan handla om mängder av olika produkter: livsmedel, energiteknik, flygplan eller bilar. Så länge som maskinen har ett verktyg för digital produktion finns möjligheten att producera helt kundanpassade artiklar istället för som traditionellt identiska.

Obegränsade möjligheter
Tekniken inom Industri 4.0 innebär i teorin nästan obegränsade möjligheter och tar dagens redan avancerade produkter ett steg längre. Smarta, uppkopplade maskiner med tillgång till stora mängder av information ger kortare ledtider, ökad flexibilitet och en högre grad av individanpassning.

– Med hjälp av den smarta tekniken förenklas våra liv eftersom maskinerna kan göra saker som förut var tidskrävande och tråkiga, säger Magnus Stjernberg. Maskinerna kommer att lära känna dig och anpassa produkter och tjänster efter dina önskemål, dessutom med en teknik som är mycket miljövänlig.

Stjernberg Automation startade 2008 och har på kort tid profilerat sig som världsunika med kunder som ABB och Sandvik. Med ett kinesiskt bolag som kapitalstark partner öppnas nya perspektiv.

Ska bli marknadsledande
– Målet är att Stjernberg Automation ska bli marknadsledande inom smart automation för industrier i både Kina och Europa, säger Magnus Stjernberg. Produkten är klockren: det handlar om en miljövänlig, teknisk högspecialiserad teknik med potential att återindustrialisera hela västvärlden.

Läs mer på: www.s-automation.se