Annons
DI Tema
Tessin

Så gör du fastighetsinvesteringar utanför börsen

Publicerad 9 maj, 2017

Många som vill investera i fastigheter upptäcker att det är en ganska stängd marknad. Antingen får man ha ett stort kapital eller utsätta sig för börsens svängningar. Men nu finns en mellanväg som ger privata investerare tillgång till direktinvestering utan mellanhänder via crowdfundingsajten Tessin.

Grundaren Jonas Björkman var tidigt intresserad av fastighetsbranschen men upptäckte att fastighetsfonder och börsnoterade fastighetsbolag var hans enda alternativ. Han insåg också att många fastighetsbolag hade svårt att få tillräcklig belåning till sina projekt från banken. Så fick han idén att koppla ihop fastighetsbolagen med privata investerare.

– Efter tre år har vi nu 26 000 investerare som bidrar till att finansiera fastighetsprojekt förvärv. Den årliga avkastningen brukar ligga på mellan 9- 13 procent. Hittills har samtliga investeringar varit lyckosamma – men alla projekt har olika risknivåer, säger vd Jonas Björkman.
Formerna för de investeringar som Tessin förmedlar varierar. De kan vara i form av preferensaktier eller lån med säkerhet. De kan ske som en direktinvestering i ett bolag eller vara specifikt kopplade till ett projekt.
– Nytt för 2017 är att många av projekten erbjuder investeraren säkerhet direkt i fastigheten, precis som bankerna traditionellt har gjort. Händer något på vägen finns fastigheten som säkerhet.

Intresserad av att investera?
Tessin släpper kontinuerligt intressanta fastighetsprojekt att investera i. Du kan registrera dig för Tessins nyhetsbrev och på så sätt bevaka nya projekt som lanseras på plattformen. Bevaka projekt från Tessin.se

Fakta:
Tessin är en crowdfunding-plattform för fastigheter. Företaget tar avstamp i att det finns många potentiellt lukrativa fastighetsprojekt som inte genomförs helt enkelt därför att det saknas finansiering. Samtidigt finns det gott om kapital som investerare vill placera till rimliga avkastningsnivåer. Tessin för samman kapital med fastighetsprojekt och gör det möjligt att investera direkt – utan mellanhänder. Plattformen öppnar därmed upp för investeringar som historiskt varit reserverade för professionella investerare med rätt nätverk. Tessin.se och dess medlemmar finansierar allt från villor, radhus, lägenheter och industribyggnader till hyresbestånd.

Läs mer på Tessin.se