Annons
DI Tema
Titov & Partners

Liten byrå med stor bredd gör allt fler M&A

Publicerad 18 mars, 2019

På mindre än ett år har den affärsjuridiska advokatbyrån Titov & Partners etablerat sig som en av de hetaste byråerna i Stockholm. Kunderna strömmar till och nu söker man mer talang.

Titov & Partners bildades i maj förra året av några välrenommerade och erfarna advokater med olika kompetenser. Målet var att skapa en affärsjuridisk advokatbyrå med stor erfarenhet men med liten administration för att vara snabbrörlig och ta sig an ett brett urval av uppdrag.

I dag är man 13 advokater. Dimitrij Titov, 56, och Ferid Demirel, 40, arbetar i huvudsak med företagsöverlåtelser och den bolags- och börsrätt som följer med det.

– Jag har efter mer än 30 år som advokat skapat en byrå som jag tycker saknades på marknaden. Vi har plockat det bästa från de stora advokatbyråerna och kombinerar det med en organisation som är snabbfotad och entreprenörsorienterad, säger Dimitrij Titov.

Inom M&A jobbar byrån i alla branscher och med affärer av varierande storlek. Två talande exempel är att man under senaste månaden exempelvis arbetat som rådgivare till ca 40 procent av ägarna i Mr Green när bolaget såldes till brittiska William Hill, en affär i tremiljardersklassen, och med överlåtelsen av Latvian Forest Company ABs lettiska dotterbolag samt förvärvet av ett mindre företag inom restaurangbranschen.

– Oavsett om vår uppdragsgivare är stor eller liten så arbetar vi långsiktigt med våra klienter och ofta är vi med och hjälper våra uppdragsgivare att växa genom ytterligare förvärv. I oss får de en partner som kan hantera alla juridiska utmaningar som uppstår i ett växande företag, säger Ferid Demirel.

Ledord för arbetet
På Titov & Partners är man mån om att bygga en sund företagskultur. Ledorden är Ödmjukhet, Respekt och Lojalitet.

– Det är värdeord som alla förlikar sig med, men vi sätter dem väldigt högt på vår agenda. Vi ska alltid ha en väldigt korrekt attityd men också visa respekt både mot motparten och mot klienten, förklarar Dimitrij Titov.

Byråns nisch har visat sig vara framgångsrik. Antalet uppdrag och klienter ökar stadigt – liksom antalet medarbetare. Och fler ska de bli. Just nu söker man medarbetare med erfarenhet av M&A och bolagsrätt, och i viss mån processrätt.

– Vi är inne i en pågående resa som kommer ta oss mot många intressanta mål, säger Ferid Demirel.

 

Fakta:
Titov & Partners erbjuder juridisk expertis med den stora byråns erfarenhet och trygga processer, i ett mindre format som främjar personliga relationer, effektivitet och klientfokus. Bland klienterna finns såväl småföretag som börsnoterade svenska och internationella företag.

Läs mer på: www.titovlaw.se