Annons
DI Tema
Yaskawa

Yaskawa satsar på nytt affärsområde i Norden

Publicerad 12 oktober, 2017

Yaskawa Nordic utökar sina affärsområden på den nordiska marknaden och kommer utöver sin försäljning av robotar även erbjuda produkter inom segmentet ”Drives Motion & Control”.

Genom den nya satsningen blir företaget en komplett leverantör av både robot-och automationslösningar.
– Vår ambition är att öka närvaron på den nordiska marknaden och ge våra kunder den högsta servicegraden för våra automationsprodukter och integrerade automationslösningar, säger Gert-Inge Nilsson som är ansvarig för det nya verksamhetsområdet i Norden.

Stöd och service efterfrågas och erbjuds
Yaskawa erbjuder robotlösningar för flertalet branscher och användningsområden och är en världsledande tillverkare av industriell automation och robotteknik. Med satsningen på det nya verksamhetsområdet DMC i Norden erbjuder man ett ännu bredare urval av produkter och tjänster till kunder och samarbetspartner. Inom produktportföljen för DMC ingår exempelvis frekvensomriktare, servomotorer och styrsystem.
– Maskinbyggare och systemintegratörer ställer allt högre krav på integrerade lösningar och kvalificerad service. Vår organisation för DMC kommer därför att bestå av support- och applikationsingenjörer samt tekniska säljare som kan underlätta arbetet för våra kunder och partners under design- och igångkörningsfasen. Att vår DMC avdelning sitter tillsammans med robotdivisionen gör det också enklare att hitta optimala helhetslösningar. Men även de företag som inte arbetar med robotprodukter är välkomna att ta del av våra innovativa och skalbara automationsprodukter samt den lokala supporten, säger Gert-Inge Nilsson.

Gert-Inge Nilsson har lång erfarenhet av automation och DMC-produkter. Han kommer senast från Beijer Electronics där han har jobbat många år i olika ledande befattningar så som försäljnings- och marknadsansvarig för Norden.

FAKTA
Yaskawa är världsledande tillverkare av industriell automation och robotteknik. Företaget grundades 1915 i Japan och är idag en global koncern med 14 500 anställda på 60 platser i världen. Företagets produkter är högkvalitativa och står för det senaste inom automation och robotteknik.

Läs mer på: www.yaskawa.eu.com