chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Volkswagen

Nu lanseras

En helt ny Touareg i Sverige

En stryktålig SUV som klarar utmanande äventyr långt bortom asfaltsvägarna. Samtidigt: En elegant bil med sofistikerad teknik som gläntar på dörren mot framtiden. Nu lanseras den helt nya generationen av Volkswagen Touareg i Sverige. Det här är de viktigaste nyheterna.

Den första generationen av Volkswagen Touareg presenterades 2002 och väckte stor uppmärksamhet i bilvärlden. Här erbjöd Volkswagen plötsligt en bil som kunde erbjuda riktiga terrängegenskaper, bra komfort och en premiumkänsla i klass med betydligt dyrare konkurrenter.

Volkswagen Touareg blev snabbt populär och de två första generationerna har sålts i närmare en miljon exemplar världen över. Touareg har blivit en eftertraktad modell på begagnatmarknaden med ett högt andrahandsvärde som följd.

En helt ny bil

När nu en helt ny generation av Touareg lanseras i Sverige är det tydligt att Volkswagen vill bevara sitt framgångskoncept. Det är fortfarande en riktig SUV, byggd för att briljera som terräng-, drag- och lyxbil – och samtidigt är Touareg en helt ny konstruktion som har utvecklats för äventyr långt in i framtiden.

LÄS MER: Bygg din egen Volkswagen Touareg

Precis som den första generationen är nya Volkswagen Touareg först ut med många tekniska innovationer, system som vi så småningom också kan förvänta oss i andra modeller. Ett exempel är det nya uppkopplade infotainmentsystemet Innovision Cockpit som skapar en helt digital förarmiljö. Via systemet, som är standard i Sverige, kan föraren kontrollera assistans- och komfortsystemen och även anpassa dem efter sina personliga preferenser och därmed skapa sin personliga bil.

Teknik som kan se i mörker

Till nya Volkswagen Touareg finns också många andra hjälpmedel som gör modellen både säker och trivsam att resa i. Ett spännande exempel är Night Vision, ett system som hjälper föraren att se i mörker. Tekniken bygger på en värmekamera och upptäcker människor och djur där halvljuset inte når och märker ut dem i centralinstrumentet framför föraren. Systemet varnar också om det finns risk för en kollision, och om bilen är utrustad med de smarta LED Matrix-strålkastarna skickas även ljussignaler för att varna fotgängare.

Många andra toppmoderna säkerhetssystem är också standard i Touareg. Några exempel är Cross Traffic Assist som reagerar och varnar för korsande trafik, Traffic Jam Assist som hjälper till med körningen när det är kö, adaptiv farthållare med Front Assist och Pedestrian Monitoring som upptäcker och bromsar för fasta hinder och fotgängare.

”Den stora bilen har ett avancerat chassi som möjliggör aktiv körning på alla typer av underlag”

Stora utrymmen – låg vikt

Nya Touareg är större än sin föregångare – bilen är 4,9 meter lång och nästan två meter bred. Måtten har gett Volkswagens designers sportiga proportioner att arbeta med, men har också inneburit att den nya bilen har gott om utrymmen för både passagerare och bagage. Bagagevolymen anges till mellan 697 och 810 liter med det del- och skjutbara baksätet uppfällt – det är betydligt mer än vad de flesta stora kombibilarna kan erbjuda. Trots att Touareg har blivit både längre och bredare är karossen 106 kilo lättare än sin föregångare. En av förklaringarna är att man i stor utsträckning har använt lättviktsmaterialet aluminium som kompletterats med högklassigt stål. Den låga vikten bidrar till både lägre bränsleförbrukning och bättre vägegenskaper.

LÄS MER: Om nya Volkswagen Touareg

Touareg: En riktig suv

Volkswagen Touareg är på alla sätt en riktig SUV. Modellen har en bra markfrigång och som standard den permanenta fyrhjulsdriften 4MOTION som borgar för framkomlighet i toppklass. Touareg har också flera olika körlägen som anpassar bilens alla system efter de förhållanden som råder och som hjälper till när underlaget blir extra utmanande. Den robusta drivlinan ger också en dragvikt på upp till 3,5 ton, som är långt ifrån en självklarhet även bland de stora SUV:arna.

Samtidigt är nya Touareg rolig att köra. Den stora bilen har ett avancerat chassi som möjliggör aktiv körning på alla typer av underlag. Som tillval finns adaptiv luftfjädring som inte bara tar komforten till nya nivåer utan också kan anpassa sig efter förarens körstil. Aktiva krängningshämmare som tar dynamiken till nya höjder och fyrhjulsstyrning finns också som tillval. Det senare ger en kort vändradie i låga hastigheter, samtidigt som det ger en bättre styrrespons vid dynamisk körning i högre hastigheter.

Välutrustad toppmodell

Nya Touareg är välutrustad redan i grundutförande. Och utöver den generösa standardutrustningen finns det en lång lista med attraktiva tillval som ger kunden möjligheten att sätta sin egen individuella prägel . Förutom den adaptiva luftfjädringen finns till exempel akustikrutor som sänker ljudnivån i bilen, panoramasoltak som ger den rymliga kupén en ännu luftigare känsla, 4-zons klimatanläggning och ErgoComfort stolar med både ventilation och åtta olika typer av massage.

Nya Touareg kommer med en 3-liters V6 TDI på 286 hk och hela 600 Nm som kombineras med en åttaväxlad automatlåda. Motorn gör Touareg både stark och snabb, 0–100 km/h tar 6,1 sekunder och toppfarten är 235 km/h. Angiven bränsleförbrukning är 6,9 liter per tio mils körning, vilket motsvarar ett CO2-utsläpp på 182 gram per kilometer.

LÄS MER: Bygg din egen Volkswagen Touareg

Nya Volkswagen Touareg kostar från 579 900 kronor.