Hur hållbara är Södertälje kommuns livsmedelsinköp?
Södertälje profilerar sig som en ”Hållbar matkommun”, men hur hållbar är man egentligen? Under detta seminarium sätter Södertälje, som första kommun i Sverige, sig själva under luppen med hjälp av företaget Consupedias databas.
Företaget Consupedia som tillhandahåller information utifrån fjorton olika hållbarhetsparametrar inom områdena miljö, hälsa och rättvisa kopplat till livsmedel, har på uppdrag av Södertälje kommun analyserat kommunens livsmedelsinköp under ett års tid. Consupedia presenterar under denna dragning sin hållbarhetsrapport inklusive analys och förslag på förbättringar på hur Södertälje kan göra bättre upphandlingar och inköp av livsmedel i framtiden.
Kostchef Sara Seing, Södertälje kommun möter upp med att redogöra för kommunens progressiva arbete med att vässa sina upphandlingar och samtidigt bidra med uppbyggnaden av en lokal infrastruktur kopplat till livsmedel vilken bidrar till en god lokal livsmedelsförsörjningsförmåga.
- Sänds: Onsdag 31 januari 13.30-14.00.
- Medverkande:
Roberto Rufo Gonzalez, grundare Consupedia
Sara Seing, kostchef, Södertälje kommun
Det här är Science Week
- Science Week är ett av Sveriges största hållbarhetsforum.
- Ta del av ett 60-tal kostnadsfria fysiska och digitala seminarier från forumet om hållbar stadsutveckling, kompetensutveckling, företagsutveckling och hållbar produktion.
- Arrangörer är Södertälje Science Park tillsammans med KTH, Scania, AstraZeneca, Södertälje kommun och Region Stockholm och ett 40-tal medarrangörer.
- Se det fullständiga programmet: www.scienceweek.se